Holset 54, 6295 ND Lemiers (NL), Tel: +31 043 3066650

Omgeving van Holset

Midden in het pittoreske dorpje Holset, ligt onze gezellige herberg. In de negentiende eeuw al stond Holset bekend om zijn rommedoe met stroop, spek en ei en zelfgemaakte soep. Het toenmalige Café Franck-Zinken, werd in die tijd druk bezocht door pelgrims die naar het charmante dorpje kwamen vanwege de noveen van de Heilige Genoveva, ter voorkoming van oogziekte. Het oude dorpscafé maakte destijds de indruk van een gewoon woonhuis, keurig wit gekalkt maar in de loop der tijden behoorlijk krom getrokken. Met grote letters was het woord “CAFE” tegen de witte muren aangebracht. Ook veel wandelaars en fietsers bezochten het café voor een kop koffie met een stuk Limburgse vlaai. Op zondagen, tijdens het “frühshoppen” na de H. Mis was het er een gezellige boel, en was het er volle bak.

Herberg in vroegere dagenOmgeving Holset

Nog steeds vind je restanten van deze oude tijden terug: Je komt de herberg binnen via originele biechtstoeldeuren; onder het mom: 'Je hoeft niet eerst te biechten als je wilt genieten'.
En ook nu nog steken bezoekers van het kerkje in Holset kaarsen op voor de heilige Genoveva.
Op de eerste zondag na Pinksteren vindt traditiegetrouw het kleurrijke gebeuren van de plaatselijke Bronk (processie)plaats, tezamen met schutterij en harmonie uit omringende dorpen.
Vanaf het voorjaar kun je in Holset de belletjesroep horen van de zeldzame, met uitsterven bedreigde Vroedmeesterpad. Het fluitende gekwaak is een bekend verschijnsel. Het diertje maakt op zwoele zomeravonden een geluid als een helder klokje en is dan plaatselijk ook bekend als ’t Klükske. In het buurtschap Weijerhof ligt de prachtige Frankenhofmolen (anno 1736). De molen is een bijzondere herinnering aan de hoogtijdagen van Vaals als centrum van de textielindustrie in de achttiende eeuw en recent geheel gerestaureerd.

Omgeving HolsetOmgeving Holset

Rondom Holset zijn nog veel meer historische (onbekende) plekjes en daarnaast natuurlijk de bekende plaatsen zoals Aken, Vaals met het Drielandenpunt, Luik en Maastricht. Teveel om op te noemen. Maar bovenal ligt Holset in een uniek wandel- en fietsgebied: een door Stichting Natuur en Milieu met maar liefst 5 sterren toegekend landschap.

Omgeving HolsetFrankenhof Molen

 

CONTACT:
Restaurant Herberg Oud Holset
Holset 54, 6295 ND Lemiers (NL) 
tel: +31 043 3066650
mail: info@oud-holset.nl 

REGULIERE OPENINGSTIJDEN:
Dagelijks van 10:00 tot 22:00 uur (sluit)
Keuken sluit om 20:00 uur

Klik hier om naar onze Facebook pagina te gaan Klik hier om naar onze Twitter pagina te gaan